Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ten "růst trávy" si dobře pamatuji, jen už se mi z hlavy vykouřilo, při jaké příležitosti to Pithart plácl. Díky za připomenutí. Dnes vidíme, že nebylo potřeba chovat se jako rudé úderky po únoru 1948, ale větší tvrdost byla rozhodně na místě. Podle toho to dnes taky vypadá - komunisti jsou málem ve vládě a v televizi si otvírají hubu, jako kdyby oni měli právo dnes o něčem rozhodovat. Viz dnešní plamenné vystoupení europoslankyně a kované komunistky Kateřiny Konečné v OVM.:-/

5 1
možnosti
Foto

J97a77n 47A82n97d15r38l72e

19. 1. 2020 19:26

Taky jsem si myslel, že to bylo trochu později nez hned v lednu, ale lidská pamet je osidna. Kazdopadne si pamatuji na svůj tehdejsi pocit, ze "je to nejake divne", neumel jsem si to v sobe presne pojmenovat, proc, ale ten pocit tu byl. Autorovi diky za prepis projevu. R^

4 0
možnosti
PL

P14e81t10r 25L27o57r49e74n46c

19. 1. 2020 14:55

Hezkej projev.

Ve své době státnickej.

Konstruktivní.

0 3
možnosti
MB

Píši furt a dokola. Romantismus socialismu byl ukončen 21.08.1968. Konec hraní si, dále již jenom MY, s podporou tanků. Romantismus odkazu 1989 byl ukončen cíleným nezájmem o Denacifikaci - Odkomuzování se. Kroky Opoziční smlouvy, porušování Lustračního zákona. Dále již jenom MY s podporou populismu a svými žvásty. Dovedl by si někdo před 30 lety představit, že KSČ nejenom bude existovat, dokonce tvořit Vládní součást? Bývalého komunistu na Hradě ? Bývalého komunistu a současně stále platného agenta Stb v čele Vlády ? Ur - Válkovou, která bojuje proti Lidským právům, aby je pak zase hájila ? Vždyť ani taková, podobná země ani neexistuje !:-)

13 0
možnosti
JA

J96i28ř63í 77A45l37e84x38a

19. 1. 2020 14:27

Děkuji. Ani by mne nenapadlo něco takového. Hezky jste připoměl neuralgický bod tzv. revoluce....

6 0
možnosti
MB

Já opravdu nechci být Komunistobijcem - Cibulkou. Snažím se o rozum a pak říkám - Nedělejme si iluze - (dělejme), jak to kdo bere. KSČ vyhrála své první volby s větším úspěchem, jako na Slovensku. Revoluci jsme dělali poslední, po nás už jenom divocí Rumuni. Církevní restituce jsme dělali jako poslední a jako první - už jsme je chtěli revidovat ! To vše, neideologicky o něčem svědčí. 41 let vlády jedné strany - náš národ doblbnul docela dobře. Ukazuje se, že ta ostudná minulost závažím není. Pravda, pak je nutno se plížit po hrobech v noci, ale jinak to docela jde ... :-)

1 0
možnosti
Foto

"Je opravdu každý komunista nemravným člověkem ..."

Jsem názoru, že je třeba rozlišovat mezi "komunistou" a "členem strany", kterých byla většina.

A ano, skutečný komunista JE nemravným člověkem, stejně jako skutečný nacista.

3 4
možnosti
RM

Souhlas s tím, že mezi komunistama je potřeba rozlišovat.

Už za minulého režimu jsme si je rozdělil na tři základní skupiny:

1. Věřící komunisté, kteří té ideologii fakt stále věřili. Většinou starší lidé, kteří prostě nechtěli vidět kam ten vývoj došel.

2. Bezpáteřní kariéristé, kteří tam vlezli pro výhody, aby zjednodušeně řečeno měli výhody na úkor druhých.

3. Blbečkové, které do toho uvrtal nějaký známý. KŠC se totiž snažila zůstat "dělnickou stranou" a mnozí kariéristé měli jako "stranický úkol" naverbovat nějaké ovečky

Kterou z těchto skupin považujete za mravnou a kterou za nemravnou? Já za hodnou úcty nepovažuji ani jednu. Buď pro jejich mizernou inteligenci (1,3) nebo pro jejich morální vlastnosti (2).

2 0
možnosti
DH

D71a57v54i41d 64H42o16r82á97k

19. 1. 2020 14:11

Pro mně to rozhodně smutným výročím není, neboť po svých devátých narozeninách, jak jsem vícekráte psal, jsem zažil snad největší dobrodružství malého kluka, když s klíčky zapůjčenými rodiči jsem bojoval cinkáním a provoláváním úderných hesel svým dětským hláskem za naši lepší, šťastnou, světlou, svobodnou demokratickou budoucnost.

Dokonce, protože tatík díky svému otci, mému dědu, zakládajícímu členu ZO KSČ, měl z protekce v jejich závodě dokonce funkci pokladníka základní organizace KSČ, by i mně mohla díky této rodinné tradici, pokud by nedošlo k převratným změnám, mohla čekat skvělá budoucnost, jak mi tatík sliboval. Ale já jsem díky tomu uvažoval, a vyhrožoval, že v takové rodině žít nechci a nebudu a raději odejdu do Dětského domova, abych se nemusel v budoucnosti stydět, z jakých poměrů pocházím.

A tatík nakonec pochopil a stranickou knížku, když došlo ke změnám, za něž jsem já tak hrdinně bojoval, konečně vrátil, a vystoupil z této zločinné organizace. A později mi děkoval, že se mi jej podařilo přesvědčit, když pak s bývalými spolusoudruhy, kteří též prohlédli a stranickou buňku zrušili, pak závod kde pracovali úspěšně privatizovali. A když se jim jej vbrzku podařilo vytunelovat, jak bylo v 90-tých létech tradicí, tak jej úspěšně prodali zahraniční společnosti a všichni byli spokojeni.

A nyní jsme díky, a skromně dodám a zmíním, že i díky mě, jsme docela slušně jako celá rodina zajištěni a žijeme v zemi, která se pro nás stala zaslíbenou.

3 4
možnosti
DH

D11a40v69i83d 28H13o19r51á27k

19. 1. 2020 14:28

Zároveň Vám děkuji za uveřejnění krásné fotografie pana Pitharta, který byl vždy jedním z mých neoblíbenějších veřejně známých postav.

A jsem šťasten, že jsem dávno jednou v pohraničí na stánku nalezl překrásného zahradního trpaslíčka, kterého vytvořil neznámý sochař, když mu patrně tento můj oblíbenec stál vzorem. A nelituji peněz, které jsem tehdy vynaložil a tento kýč koupil a umístil na zahrádku u chaty. A tak i díky jemu se vždy těším až na chatu zajedu, a když tam přijedu na veekend, tak první mé kroky zamíří k němu, abych jej po hlavičce pohladil a za fousky zatahal.

Sice časem jak jsem v TV viděl, již postavička této mé neoblíbenější zahradní sochy již natolik neodpovídá reálným rozměrům svého vzoru, neboť je poněkud značně hubenější, než ve skutečnosti tento, patrně dobře živený pan exsenátor v současnosti je.

3 3
možnosti
Foto

A vám by se líbilo, kdyby OF začala působit něco jako Akční výbory Národní fronty v letech 1948-1949?

Ten faktický otřes, k němuž došlo, tj. likvidace administrativního aparátu KSČ, krajských národních výborů, jednotlivých organizací Národní fronty, aplikovaného výzkumu, podniků zahraničního obchodu atd., vám nestačil? Nezůstal kámen na kameni.

0 6
možnosti
RM

Nezůstal kámen na kameni?

Vždyť vůbec žádná očista společnosti nenastala. Soudili soudci, jenž se tam dostali za komunismu, změny u policie minimální, předsedou senátu byl dlouhodobě normalizační komunista, komunisté nepřišli o své protekčně získané majetky, takže měli v privatizaci poměrně velkou výhodu a dnes svou ekonomickou moc mění zpět v politickou takže nám opět vládne člověk co začal dělat kariéru za komunistů vstupem do strany (a to ani nebudu rozebírat STB), prezidenta komunistu nahradil prezident z křídla osmašedesátníkových komunistů, atd...

Pokračovat bych mohl donekonečna, ve vládnoucích elitách se nezměnilo skoro nic.

4 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1173x
Jsem programátor/analytik se zájmem o sci-fi, technické vědy a historii.